Negenkoppig Lierse verliest in eigen huis met 1-4 van SL16, dat rode lantaarn kwijtspeelt

Sport | Op de dertiende speeldag in de Challenger Pro League heeft SL16 zijn tweede overwinning op rij geboekt. Op bezoek bij Lierse gingen de mannen van Reginal Goreux winnen met 1-4, nadat de Antwerpenaren met negen man vielen na twee rode kaarten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Marokkaans belofte-international Brahim Ghalidi (18.) zette de jonge Rouches voorbij het kwartier op de goede weg, na het halfuur werkte Lierse zich nog meer in de problemen na twee gele kaarten in een minuut voor Nils Schouterden (33.). SL16 besliste een handje te helpen en flaterde in de defensie, waardoor Stan van Dessel (36.) al snel de gelijkmaker kon binnenduwen. Na de onderbreking trokken de Luikenaars met een doelpunt van Daan Dierckx (61.) en twee treffers van Soufiane Benjdida (84. en 86.) in twee minuten aan het langste eind. Daarvoor moest de Belgische landskampioen van 1997 en 2003 nog met negen spelers door na een rechtstreekse rode kaart voor Mehdi Tarfi (77.)

In de stand in de op een na hoogste klasse in België geeft SL16 de rode lantaarn door aan Jong Genk, dat weliswaar hetzelfde puntenaantal telt. Lierse heeft als elfde drie punten meer.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top