Eli Iserbyt kan leven met derde plaats in de wereldbekermanche in Dublin: "Het hoogst haalbare"

Sport | Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal), zaterdag nog de beste in de manche van de X²O Badkamers Trofee in Kortrijk, eindigde zondag in Dublin in de vijfde manche van het wereldbekerseizoen veldrijden als derde. "Ik ben redelijk uitgeput na deze lastig wedstrijd", reageerde de West-Vlaming. De Nederlander Pim Ronhaar won in de Ierse hoofdstad voor Laurens Sweeck.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Op de lange stukken rechtdoor moest je echt diep gaan. In de laatste ronde was ik helemaal leeg en moest ik Laurens Sweeck ook laten rijden. Een derde plaats was voor mij wellicht het hoogst haalbare vandaag in Dublin", gaf Eli Iserbyt mee.

Eli Iserbyt vocht een verbeten strijd uit. Hij wou naar Pim Ronhaar toe rijden maar slaagde daar niet in. "Ik ben tot op enkele seconden van hem geraakt. Meermaals zelfs, maar ik denk dat Pim beter was op de diepere modderstroken die in het parcours staken. Ik probeerde zo lang mogelijk weerwerk te bieden en zo dicht mogelijk bij hem te blijven maar dat was niet simpel. Ik voelde, naarmate de ronden vorderden, dat het alsmaar minder vlot ging bij mij. Ik heb zelfs nog vol moeten doorgeven om die laatste podiumplaats niet uit handen te geven."

"Al bij al rijd ik toch een goede cross en pak ik met mijn derde plaats 25 punten voor het klassement van de Wereldbeker. Daarin blijf ik netjes leider en dat is ook mooi meegenomen", stelde Eli Iserbyt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top