Jong Genk en Seraing delen punten in kelderkraker

Sport | Jong Genk en Seraing hebben zondag op de dertiende speeldag van de Challenger Pro League (tweede klasse) de punten gedeeld in een kelderkraker. De wedstrijd eindigde op 1-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

Weinig volk en geen beleving in Stadion De Leunen in Geel waar Jong Genk - op een goeie 40 kilometer vogelvlucht van zijn thuisbasis - zijn wedstrijden afwerkt. De beloftevolle Limburgers verloren hun laatste vijf competitiewedstrijden en wilden die reeks tegen Seraing, zelf ook niet al te best bezig, ten einde laten komen. Robin Mirisola (30.) zorgde voor een 1-0 ruststand in het voordeel van Genk. Via Marvin Tshibuabua (79.) ging Seraing toch nog met een punt aan de haal.

In de stand schieten beide teams weinig op met een punt. Seraing staat veertiende met dertien punten, Jong Genk vijftiende met twaalf punten. SL16, de beloften van Standard Luik, zijn als zestiende de hekkensluiter met negen punten maar tellen twee wedstrijden minder.

Op de veertiende speeldag speelt Jong Genk een Limburgse derby op het veld van Lommel. Ook voor Seraing wacht een burenduel met een korte trip naar FC Luik.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top