Pieter-Jan Hannes hoopt nog op het EK veldlopen in Brussel, maar zet daarna punt achter carrière

Sport | Pieter-Jan Hannes hangt in december zijn spikes aan de haak. Hij hoopt wel nog op het EK veldlopen in Brussel op 10 december, zo liet de dertigjarige afstandsloper dinsdag weten aan Belga.

Door Belga

Deel dit nieuws

In 2013 won Hannes de Europese beloftetitel, zowel op de 1.500 meter als in het veldlopen. In 2014 liep hij op die 1.500 meter een straf persoonlijk record van 3:34.49. Een jaar later bracht hij tijdens de Diamond League van Oslo het Belgisch record op de mijl op 3:51.84, een chrono die nog altijd standhoudt. In 2016 haalde Hannes de halve finales van de Olympische Spelen in Rio op de 1.500 meter.

"Het is mooi geweest", zegt Hannes over zijn topsportcarrière. "Ik kan het niet meer goed combineren met de zaak." In Lubbeek heeft hij een drukbezette evenementenlocatie samen met zijn vrouw. Hannes hoopt op een afscheid in schoonheid op het EK veldlopen in Brussel op 10 december. Om er daar bij te zijn moet hij op het BK in Hulshout op 19 november top zes lopen. "Dat is haalbaar, maar ik zal op mijn best moeten zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top