Eerste CL-zege in twintig jaar voor Real Sociedad, Braga wint in extremis bij Union Berlin

UEFA Champions League | Real Sociedad heeft dinsdagavond op de tweede speeldag in groep D van de Champions League met 0-2 gewonnen op bezoek bij RB Salzburg. Voor de Spaanse ploeg was het de eerste zege in de groepsfase van de Champions League in twintig jaar.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op bezoek in Salzburg zaten de Basken al snel op rozen. Nog voor het halfuur stond het al 0-2, na treffers van woelwater Mikel Oyarzabal en middenvelder Brais Mendez. Nadien werd er niet meer gescoord.

Met vier op zes neemt de club uit San Sebastian de leiding in de groep, met één puntje meer dan Salzburg, dat op de openingsspeeldag verrassend met 0-2 was gaan winnen bij Benfica. Dinsdagavond kijken Inter en Benfica elkaar nog in de ogen. De Nerazzurri speelden op de eerste speeldag 1-1 gelijk uit bij Real Sociedad.

In groep C won Sporting Braga in extremis bij Union Berlin: 2-3. De debutanten in de Champions League, vorig seizoen waren ze nog tegenstander van Union Sint-Gillis in de groepsfase van de Europa League, gaven in een volgepakt Olympisch Stadion in de hoofdstad Berlijn een 2-0 voorsprong uit handen. De Nederlandse aanvaller Sheraldo Becker had de thuisploeg met twee treffers in zeven minuten tijd op een dubbele voorsprong gezet, maar Braga prikte twee keer tegen. Voor rust via verdediger Sikou Niakaté en vlak na de pauze via de Portugese winger Bruma. Diep in de toegevoegde tijd zorgde André Castro voor de 2-3 en de Portugese zege. Braga pakte zo zijn eerste punten, Union Berlin is na twee speeldagen puntenloos laatste.

In deze groep is het vooral uitkijken naar de clash van dinsdagavond tussen de Italiaanse landskampioen Napoli en de Spaanse vicekampioen Real Madrid. Beide teams wonnen op de openingsspeeldag hun wedstrijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top