Manchester City kan weer rekenen op Bernardo Silva en John Stones

UEFA Champions League | Bij Manchester City zijn spelverdeler Bernardo Silva en verdediger John Stones weer speelklaar. Zij reizen mee af naar Leipzig, waar City het woensdagavond het op de tweede speeldag in groep G van de Champions League opneemt tegen het RB Leipzig van Rode Duivel Loïs Openda, zo bevestigde City-coach Pep Guardiola dinsdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Of het tweetal in actie zal komen in Duitsland, is nog niet zeker. "Woensdag beslissen we of ze klaar zijn om enkele minuten te maken", aldus Guardiola. "Maar ze zijn aan de beterhand en dat is het belangrijkste."

Bernardo Silva stond drie wedstrijden aan de kant nadat hij op de openingsspeeldag op het kampioenenbal een kwetsuur had opgelopen in het duel tegen Rode Ster, dat de Citizens met 3-1 wonnen. Stones speelde dit seizoen enkel nog maar in het Community Shield. Die Engelse Supercup werd begin augustus verloren tegen Arsenal.

City zette na die nederlaag een mooie reeks van acht zeges op een rij neer, maar ging in de voorbije twee wedstrijden telkens onderuit, achtereenvolgens in de League Cup tegen Newcastle en afgelopen weekend in de competitie tegen Wolves. "Verliezen doet altijd pijn, maar de Premier League is nu eenmaal een lastige competitie. Nu ligt onze focus op Leipzig, zondag volgt alweer de topper tegen Arsenal."

Met onder meer Matheus Nunes en Jérémy Doku moest Guardiola enkele nieuwkomers in sneltempo inpassen, terwijl met Ilkay Gündogan een spelbepalende middenvelder richting Barcelona vertrok. Kevin De Bruyne staat dan weer geblesseerd aan de kant. "De nieuwkomers hebben zich goed aangepast, maar toch zie je dat er soms momenten zijn dat ze niet weten wat ze moeten doen. De reden daarvoor is simpel: we werken nog maar enkele weken samen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top