Drie speeldagen schorsing voor Real-verdediger Nacho na horrortackle

La Liga | Real Madrid-verdediger en -aanvoerder Nacho Fernandez heeft dinsdag een schorsing van drie speeldagen gekregen voor zijn uitsluiting van zaterdag op het veld van Girona (0-3).

Door Belga

Deel dit nieuws

De 24-voudige Spaanse international werd diep in blessuretijd van dat duel van het veld gestuurd na een horrortackle op Girona-middenvelder Portu, die daarbij geblesseerd raakte. Het was ook nog eens een volledig overbodige overtreding, ter hoogte van de middellijn, op een moment dat de eindstand allang op het bord stond en de wedstrijd helemaal gespeeld was.

Vlak erna ontstond een opstootje tussen spelers van beide teams. Portu moest op een draagberrie het veld verlaten en werd nadien overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werden een spierscheur in zijn linkerbil en een botoedeem in de rechterenkel vastgesteld. In een mededeling op zijn Instagram-account bood Nacho nadien wel zijn verontschuldigingen aan.

De disciplinaire commissie van de Spaanse bond oordeelt dat het om "gevaarlijk spel" ging en zet de verdediger drie speeldagen aan de kant. Nacho mist daardoor niet alleen de competitiewedstrijden tegen Osasuna en Sevilla, maar ook de Clasico tegen FC Barcelona, op de elfde speeldag in La Liga.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top