Alison Van Uytvanck viert rentree met kwalificatie voor tweede ronde van het ITF-toernooi in Reims

Sport | Alison Van Uytvanck (WTA-362) heeft dinsdag haar eerste wedstrijd in acht maanden tijd winnend afgesloten. De 29-jarige Grimbergse plaatste zich voor de tweede ronde van het ITF-hardcourttoernooi in het Franse Reims (25.000 dollar) door de 19-jarige Nederlandse Anouk Koevermans (WTA-474) in twee uur en achttien minuten met 6-3 en 7-5 te verslaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de volgende ronde (achtste finales) komt Van Uytvanck uit tegen de winnares van het duel tussen het Tsjechische vijfde reekshoofd Anna Siskova (WTA-319) en de Russische Marina Melnikova (WTA-643).

Van Uytvanck was sinds half februari out door rugproblemen. Op de wereldranking is ze weggezakt naar plaats 362. Van Uytvanck speelde haar vorige wedstrijd op 9 februari op het WTA-250 in Linz tegen de Kroatische Petra Martic. Daarna stond ze vanwege een dubbele hernia in de onderrug aan de kant en miste ze onder meer Roland-Garros, Wimbledon en het US Open. De vijfvoudige WTA-toernooiwinnares en kwartfinaliste van Roland-Garros 2015 kan bij haar terugkeer genieten van een beschermd klassement. Dat mag ze in acht WTA-toernooien gebruiken gedurende een periode van een jaar.

Magali Kempen (WTA-291) komt in Reims zowel in het enkelspel als in het dubbelspel in actie. De Kempense tennisster, het vierde reekshoofd in Frankrijk, komt in de eerste ronde uit tegen thuisspeelster Emelin Dartron (WTA-418). In het dubbelspel plaatste Kempen zich samen met haar Letse dubbelpartner Diana Marcinkevica dinsdag al voor de tweede ronde. Het duo, dat het derde reekshoofd vormt, versloeg de Belgisch-Franse tandem Ema Kovacevic en Liv Boulard in twee sets met 6-3 en 6-2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top