Geen drie op drie voor Arnaud De Lie in Binche-Chimay-Binche: "Opgehouden door valpartij in slot"

Wielersport | Na zeges in de Franco-Belge en de Famenne Ardenne Classic moest Arnaud De Lie (Lotto Dstny) dinsdag in Binche-Chimay-Binche, de afsluiter van het Waalse wielerseizoen, vrede nemen met de zesde plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Op twee kilometer van de streep was er een valpartij en daardoor verloor ik het contact met de leiders", legde onze landgenoot na afloop uit. "Ik wilde er nog wel in geloven en had Alec Segaert en Cedric Beullens nog bij mij, maar de vijf leiders reden even snel als wij. Spijtig, maar dat is nu eenmaal wielrennen. Ik denk wel dat ik kansen had om te winnen. Nu focus ik me op Parijs-Bourges en Parijs-Tours. Ik wil nog even profiteren van mijn goede vorm." Zijn seizoen afsluiten doet hij volgende week in China met de Ronde van Guangxi.

"Iedereen in het peloton houdt van deze koers in Binche", ging De Lie verder. "De aankomst is ietwat mythisch en staat altijd garant voor spektakel. We hebben er de hele dag voor gereden, maar spijtig genoeg kon ik niet meesprinten voor de zege."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top