Yehor Nazaryna keert terug op de Bosuil: "Antwerp is voor 95 procent veranderd"

UEFA Champions League | Yehor Nazaryna stond tussen januari 2018 en juli 2020 onder contract bij Antwerp. Woensdag verdedigt hij de kleuren van Shakhtar Donetsk in de onderlinge Champions League-confrontatie. De 26-jarige middenvelder was voor het eerst terug op de Bosuil en zag dat er veel veranderd was.

Door Belga

Deel dit nieuws

"In vergelijking met mijn tijd hier is 95 procent anders", opende de Oekraïner. "Het is geen bekende meer voor mij, maar we hebben ons goed voorbereid. We hebben het spel van Antwerp goed bestudeerd. Of we hier een rechtstreekse tegenstander voor de derde plaats in de groep treffen? Dat zou ik niet zeggen. We zijn pas een speeldag ver. We hebben verloren van Porto, maar we gaan nog altijd voor het best mogelijke resultaat in de groep. We hebben geleerd uit het verlies tegen Porto."

Ook Nazaryna werd gevraagd naar de oorlogssituatie in zijn land. "We zijn professionele sporters en hebben ook onze rol", vindt hij. "We presenteren ons land in de Champions League aan heel Europa. Iedereen is daarvoor het Oekraïense leger dankbaar. Zij bieden ons de kans te reizen en ons ding te doen op het veld. We zijn trots om ons in elk land te tonen."

Naast Nazaryna staan bij Shakhtar met verdediger Novatus Miroshi, die wordt gehuurd van Zulte Waregem, en aanvaller Maryan Shved (ex-KV Mechelen) nog twee oude bekenden van de Jupiler Pro League onder contract.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top