Shakhtar-coach ziet gelijkenissen met Antwerp: "Ook wij maken onze kansen niet genoeg af"

UEFA Champions League | Patrick van Leeuwen, de Nederlandse coach van Shakhtar Donetsk, blikte dinsdag met veel ambitie vooruit naar het Champions League-duel van woensdag bij Antwerp. Van Leeuwen zag veel raakpunten met de Great Old. "We hebben ons goed voorbereid en weten wat Antwerp kan", aldus de Nederlander. "Maar we gaan vol voor de overwinning."

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben veel beelden van Antwerp bekeken", stak Van Leeuwen van wal. "Ze scoren op dit moment misschien even moeilijker, maar het blijft een ploeg die wil voetballen en kansen creëren. Op dat vlak zijn ze vergelijkbaar met ons. Wij creëren ook voldoende kansen, maar puren er niet genoeg goals uit. Misschien speelt vermoeidheid daarbij een rol. Beide ploegen spelen Europees en hebben een druk programma."

Shakhtar leed zaterdag tegen Zorya Luhansk (1-2) zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. Ook in de Champions League ging het eerste groepsduel verloren tegen Porto (1-3). Van Leeuwen komt zo stilaan onder druk te staan in de Oekraïense pers. "De resultaten zijn niet zoals we dat allemaal willen", erkende hij. "Druk is er altijd bij een topclub als Shakhtar, maar de nederlagen zorgen niet voor extra druk. Het geeft ons juist motivatie om de resultaten weer recht te trekken. De nederlaag van zaterdag zal morgen ook niet meespelen. Het zijn twee verschillende competities. De Champions League zorgt ook bij de spelers voor een andere benadering. We gaan vol voor de overwinning."

Voetballen in een land in oorlog zorgt voor tal van moeilijkheden bij Shakhtar, maar Van Leeuwen prees zijn spelers en staf over hoe ze omgaan met de situatie. "Het reizen naar wedstrijden is erg moeilijk en kost veel meer tijd dan voorheen. Het zorgt ervoor dat de concentratie wel eens verslapt, maar iedereen kent de situatie en gaat daar erg professioneel mee om. Daar ben ik erg tevreden over."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top