Jonge Noor Per Strand Hagenes wint de Münsterland Giro, maar denkt dat hij nog een ronde verder moet

Wielersport | De Noor Per Strand Hagenes heeft dinsdag het overwicht van zijn Nederlandse team Jumbo-Visma afgewerkt met een overwinning in de Münsterland Giro, een Duitse eendagskoers voor de Pro Series. Opmerkelijk: Hagenes vierde zijn overwinning niet, want hij dacht dat hij nog een lokale ronde verder moest.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een kletsnatte en uitgewaaide wedstrijd over 194 kilometer scheurde zich al snel een ruime kopgroep af, met daarin onder meer kersvers Europees kampioen Christophe Laporte, de Deen Mads Pedersen en de Australiër Kaden Groves. Ook tweevoudig Belgisch kampioen Tim Merlier zat voorin, maar hij haakte na verloop van tijd af. Net als Jasper Philipsen, die de goeie waaier had gemist, zou Merlier geen kans meer maken op de overwinning.

Het veelbesproken Jumbo-Visma was voorin ruim vertegenwoordigd, en torpedeerde in de lokale ronden in aankomststad Münster de koers met verschillende aanvalspogingen. Laporte en Edoardo Affini kregen onvoldoende ruimte en werden weer bijgehaald, maar hun amper twintigjarige ploegmaat Hagenes wel. Hij had aan het einde van zijn koers zeventien seconden voorsprong op de eerste groep achtervolgers.

Maar Hagenes wist niet of hij nog een ronde verder moest, en dus vierde hij zijn overwinning niet met een zegegebaar. Integendeel: de Noor reed aan hoog tempo in aerodynamische positie over de finish. Pas in de eerstvolgende bocht werd het de jonge Noor duidelijk dat hij had gewonnen. Het was na de Profronde van Drenthe en een rit in de Vierdaagse van Duinkerke al de derde profzege voor Hagenes, die tot eind dit jaar eigenlijk nog voor het opleidingsteam van Jumbo-Visma koerst.

Groves sprintte nog naar de tweede plek, Pedersen werd derde. Edward Planckaert, een ploegmaat van Groves bij Alpecin-Deceuninck, was de beste Belg op de negende plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top