Luca Mozzato pakt de zege in Binche: "Mijn toekomst ligt op de kasseien"

Wielersport | De Italiaan Luca Mozzato (Arkéa-Samsic) won dinsdag de 35e editie van Binche-Chimay-Binche - Mémorial Frank Vandenbroucke (Bel/1.1). In een kopgroep van vijf haalde hij het na een koers van bijna 199 kilometer in de sprint van onze landgenoot Edward Theuns (Lidl-Trek), de Deen Sören Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck), de Italiaan Matteo Trentin (UAE Team Emirates) en Dries Van Gestel (TotalEnergies).

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben heel blij hier op de kasseien in Binche te kunnen winnen", verklaarde de 25-jarige Italiaan na afloop. "Alle zeges zijn mooi, en al zeker voor een renner als ik, die geen tien koersen per seizoen wint. Ik wil hier dan ook even van genieten. Op 500 meter van de streep was ik helemaal niet zeker van winst. Kragh Andersen had wat voorsprong gepakt en ik twijfelde even. Maar het draaide in mijn voordeel, toen Trentin en Van Gestel te lang twijfelden om de sprint aan te trekken. Ik kwam van achteruit met meer snelheid en zo kon ik de zege pakken. Ik ben zeker een renner voor op de kasseien. Mijn voorkeur gaat uit naar Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen, ook al weet ik dat ik nog wat tekort kom om me daar al met de tenoren te meten. Die Italiaanse eindeseizoenswedstrijden, zoals de Ronde van Emilia en de Tre Valli, zijn niets voor mij. Te zwaar. Mijn toekomst ligt hier."

Hierna volgen Parijs-Bourges en Parijs-Tours, vooraleer Mozzato zijn seizoen afsluit in Venetië. "In Frankrijk rijd ik in dienst van Arnaud Démare. Daar heb ik geen problemen mee. Ik weet waartoe ik in staat ben, maar ik ken ook mijn limieten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top