Van Wilder maakt opvallend statement over megafusie Jumbo-Visma: "Zijn het niet eens met al deze shit"

Wielersport | Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step) heeft zich dinsdag na zijn overwinning in de Italiaanse najaarskoers Tre Valli Varesine opvallend uitgesproken over de op til zijnde megafusie van zijn ploeg en Jumbo-Visma. "Wij willen verder gaan met Soudal Quick-Step. We zijn sterk genoeg", toonde hij zijn onvrede.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 23-jarige Van Wilder haalde het solo in Varese, en had het in zijn traditionele winnaarsinterview aanvankelijk over het sportieve: "Eigenlijk wou ik gewoon tempo maken", zei hij over zijn aanval op negen kilometer van de finish. "Maar toen sloeg ik een kloof. En toen ging ik vol gas. Mijn sportdirecteur (Davide Bramati) werd gek in de volgwagen. 'Doe een tijdrit tot de finish', zei hij. En dat heb ik gedaan."

Met zijn zege wilde Van Wilder duidelijk een statement maken over de veelbesproken fusie, die vooral de renners en stafleden van Soudal Quick-Step in onzekerheid doet leven: "Ik was mentaal erg sterk. Het zijn moeilijke weken voor ons. Deze zege is echt voor mijn ploegmaats en voor onze staf. Om te tonen dat wij het niet eens zijn met al deze shit. Wij willen verder gaan met Soudal Quick-Step. We zijn sterk genoeg."

Van Wilder is een generatie- en streekgenoot van ploegmaat Remco Evenepoel, die zich nog niet uitsprak over de fusie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top