Pfeiffer Georgi pakt de zege in Binche-Chimay-Binche vrouwen: "Dit parcours ligt me perfect"

Wielersport | De Britse Pfeiffer Georgi heeft dinsdag de derde editie van Binche-Chimay-Binche (Bel/1.1) bij de vrouwen op haar naam geschreven.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de afsluiter van het Waalse wielerseizoen reed de 23-jarige renster van Team DSM in het slot van een koers over net iets meer dan 117 kilometer een kopgroep van een tiental rensters uit elkaar, om het vervolgens in een sprint met twee te halen van de Oostenrijkse Christina Schweinberger (Fenix-Deceuninck). De Finse Anniina Ahtosalo (Uno-X) werd even later derde.

"Ik ben erg blij dat ik het werk van mijn team heb kunnen afmaken, vertelde de Britse kampioene na afloop. "We waren naar hier gekomen om te winnen en dat hebben we ook gedaan. Eens ik zag dat het op een sprint met twee ging uitdraaien, ben ik geduldig gebleven. Ik bleef in het wiel van Schweinberger om haar vervolgens met een ultieme jump voorbij te gaan. Zo kon ik mijn seizoen met een zege beëindigen. En dan ook nog eens in Binche, op een parcours dat me perfect ligt."

Op de erelijst is Georgi, die haar zesde zege ooit en de vierde van dit seizoen boekte, de opvolgster van de Nederlandse Lorena Wiebes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top