Australian Open tennis duurt vanaf volgend jaar een dag langer

Sport | De Australian Open tennis duurt vanaf volgend jaar vijftien dagen. Er wordt een extra zondag aan het programma toegevoegd om zo de wedstrijden beter te kunnen spreiden. Dat laat de organisatie van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen dinsdag weten.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben geluisterd naar feedback van spelers en fans en zijn tevreden dat we een oplossing hebben uitgedokterd voor het laat eindigen van wedstrijden", zegt toernooidirecteur Craig Tiley.

De organisatie kreeg dit jaar veel kritiek omdat sommige wedstrijden in Melbourne Park ver voorbij middernacht lokale tijd eindigden. Zo stond Andy Murray in zijn partij tegen Thanasi Kokkinakis tot vier uur 's ochtends op het terrein. De marathonpartij eindigde pas na vijf uur en 45 minuten strijd. Na afloop had de voormalige nummer 1 het over "een gebrek aan respect van de organisatoren" tegenover de spelers.

De Australian Open 2024 vindt plaats van 14 tot 28 januari. De Serviër Novak Djokovic en de Wit-Russische Aryna Sabalenka zijn de titelverdedigers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top