Luca Brecel redt zijn vel tegen juniorenwereldkampioen op het English Open snooker

Sport | Luca Brecel (WS-2) heeft zich maandagavond in Brentwood op de hoofdtabel van het English Open geplaatst. Dat gebeurde wel met de hakken over de sloot. In een duel tussen twee regerende wereldkampioenen versloeg Brecel de 17-jarige Engelsman Stan Moody (WS-122), titelhouder bij de junioren, met 4-3.

Door Belga

Deel dit nieuws

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Met een 67 break zette Brecel zich op een 2-0 voorsprong. Het derde frame gaf Brecel nipt uit handen, waarna Moody met breaks van 121 en 56 ook de volgende twee won, om tot op een frame van winst te komen. Via een 51 break sleepte Brecel toch nog een decider uit de brand. Moody bleef vrank en vrij spelen en leek de stunt vol te gaan maken, tot hij na een fenomenale rode bal miste op roze. Brecel kreeg zo alsnog de kans zijn vel te redden. De framescores waren 72-46, 72(67)-47, 48-64, 0-121(121), 24-63(56), 102(51)-30 en 52-42.

"Hier heb ik niet van genoten", gaf Brecel toe. "Ik speelde te slecht, voelde me helemaal niet zeker en miste dan ook te veel. Moody speelde bij 2-1 ook enkele frames geweldig goed en zette me echt onder druk. Hij is een groot talent, mist alleen nog wat ervaring. Hij speelt met heel veel lef en dat doet me wel wat aan mezelf denken op die leeftijd. Al neemt hij wel wat meer tijd voor zijn shots."

Vorig jaar werd Brecel runner-up in Brentwood. In de finale moest hij toen met 9-6 de duimen leggen voor Mark Selby (WS-4). Om even goed te doen moet Brecel in de eerste ronde allereerst voorbij de Engelse veteraan Andy Hicks (WS-53). Julien Leclercq (WS-68) plaatste zich begin september al op de hoofdtabel. In de eerste ronde geeft hij dinsdagnamiddag de Iraniër Hossein Vafaei (WS-15) partij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top