Franse sprinter Nacer Bouhanni hangt fiets aan de haak

Wielersport | De Franse sprinter Nacer Bouhanni zet op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn wielerloopbaan. Dat maakte de renner van Arkéa Samsic maandag via Instagram bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het plotse afscheid heeft veel te maken met Bouhanni's zware val in april vorig jaar. Tijdens de Ronde van Turkije botste hij toen op een onvoorzichtige toeschouwer. De Fransman van Algerijnse origine liep daarbij een gebroken nekwervel op. "Na die val en de daaropvolgende lange revalidatie, ben ik nog maar een schim van de renner die ik was", schrijft Bouhanni. "Ik heb met hart en ziel gevochten om mijn oude niveau terug te vinden, maar het was tevergeefs. Het leven heeft er anders over beslist."

Bouhanni startte zijn profloopbaan in 2011 bij FDJ. Nadien reed hij voor Cofidis (2015-2019) en sinds 2020 voor Arkéa Samsic. Hij boekte zeventig profzeges, met daarbij drie ritzeges in de Giro, drie in de Vuelta, drie in het Critérium du Dauphiné en drie in Parijs-Nice. In ons land won hij onder meer Nokere Koerse (2017), de Sluitingsprijs Putte-Kapellen (2015) en twee keer Halle-Ingooigem (2012 en 2015). Zijn laatste overwinning dateert van 27 maart 2022. Toen won hij La Roue Tourangelle. Het Circuit Franco-Belge was afgelopen donderdag zijn laatste wedstrijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top