Andretti staat stapje dichter bij F1

Sport | Het Amerikaanse raceteam Andretti heeft van de Internationale Autosportfederatie FIA groen licht gekregen bij de aanmeldingsprocedure voor toegang tot de Formule 1, zo werd maandag bekendgemaakt. Andretti Formula Racing LLC staat zo weer een stapje dichter bij de koningsklasse van de autosport.

Door Belga

Deel dit nieuws

In januari viel het nieuws dat General Motors met zijn merk Cadillac de stap wil zetten naar de Formule 1. De Amerikaanse autogigant wil dat doen samen met het IndyCar-team Andretti Global van voormalig F1-piloot Michael Andretti, de zoon van oud-wereldkampioen Formule 1 Mario Andretti.

Met Haas Racing zit er al één Amerikaans team in de F1. De FIA zelf staat zeker niet weigerachtig tegenover een tweede Amerikaans team. De autosportfederatie doet er immers alles aan om de Amerikaanse afzetmarkt te bereiken.

Andretti gaat nu door naar de volgende fase van het aanvraagproces. Uiteindelijk moeten de tien huidige teams in de Formule 1 zelf beslissen of er voldoende ruimte is om een elfde team toe te laten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top