Fabio Jakobsen en Lotte Kopecky winnen Herfstcriterium van Oostrozebeke

Wielersport | Fabio Jakobsen (Soudal Quick-Step) heeft maandag het Herfstcriterium in het West-Vlaamse Oostrozebeke, over 100 kilometer of 45 ronden, op zijn naam gebracht. De 27-jarige Nederlander haalde het in een sprint met zeven. Steff Crass werd tweede, Senne Leysen derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het Herfstcriterium bij de vrouwen ging na 60 kilometer of 25 ronden naar Lotte Kopecky (SD Worx). De 27-jarige wereldkampioene haalde het ruim afgescheiden voor de Nederlandse Europese beloftekampioene Ilse Pluimers, die in een sprint met twee Valerie Demey achter zich hield.


Kopecky ging er al na vijf ronden alleen vandor. "Criteriums zijn soms heel vervelend om te koersen en ik zag al vrij vlug mijn moment gekomen', vertelde ze. "Ik dacht dat er nog wel enkele rensters zouden aansluiten, maar dat gebeurde dus niet. Ik had afgelopen zaterdag nog mijn fandag in Gent. Het was heel leuk om te zien hoeveel jonge kinderen er daar aanwezig waren. Kinderen die me een beetje als voorbeeld aanschouwen. Ik hoop dat ik hen kan inspireren. Ik heb een schitterend seizoen achter de rug. Had iemand me gezegd dat ik dit allemaal zou verwezenlijkt hebben, ik zou het niet geloofd hebben."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top