Mark Allen evenaart centuriesrecord op het English Open snooker, Ding Junhui krijgt bijna nederlaag aan de broek

Sport | Mark Allen (WS-3) heeft zich maandag in Brentwood op indrukwekkende wijze voor het English Open geplaatst. De 37-jarige Noord-Ier tikte in zijn kwalificatiewedstrijd tegen de Egyptenaar Mostafa Dorgham (WS-130) breaks van 104, 127, 114 en 104 weg, goed voor 4-0 winst in amper 51 minuten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het is pas de tweede keer in de geschiedenis dat een best of seven met vier opeenvolgende centuries gewonnen wordt. De Australiër Neil Robertson (WS-6) deed het in 2013 op het Ruhr Open. Zelf scoorde Allen in een langere match al één keer eerder vier centuries op rij, iets waar nog maar acht spelers in slaagden. De Schot Stephen Maguire (WS-32) produceerde op het British Open van 2004 vijf centuries op rij, maar wel gespreid over twee matchen (laatste drie frames kwartfinale en eerste twee halve finale).

Ronnie O'Sullivan (WS-1) plaatste zich eveneens met een 4-0 op de hoofdtabel. De Welshman Andrew Pagett (WS-122) was zijn slachtoffer. "The Rocket" hield de hoge breaks tot 69 en 62 beperkt.

Ding Junhui (WS-16) had tegen zijn landgenoot Ma Hailong (WS-93) bijna een nederlaag aan de broek. Letterlijk dan. De 36-jarige Chinees was vergeten dat zwart de dresscode is in de Home Nation Series en was in een bruin pak komen opdagen. In allerijl werd in de plaatselijke Marks & Spencer een zwarte broek en zwart hemd opgevist, maar Ding kwam wel te laat voor zijn kwalificatiematch en verloor het eerste frame met een forfaitscore. Hij kwam ook nog op een 1-3 achterstand, maar won toch nog met 4-3.

Wereldkampioen Luca Brecel (WS-2) neemt het maandagavond in zijn kwalificatiewedstrijd op tegen de 17-jarige Engelsman Stan Moody (WS-122), de wereldkampioen bij de junioren. Julien Leclercq (WS-68) plaatste zich begin september al op de hoofdtabel. In de eerste ronde geeft hij dinsdagnamiddag de Iraniër Hossein Vafaei (WS-15) partij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top