Bondscoach Janne Andersson stapt op als Zweden naast EK-kwalificatie grijpt

Voetbal | Als Zweden, tegenstander van de Rode Duivels in de EK-kwalificaties, zich in november niet kan plaatsen voor het EK van volgend jaar in Duitsland, betekent dat na zeven jaar dienstverband ook het einde van Janne Andersson als bondscoach van het land, zo werd maandag duidelijk gemaakt in een persmededeling van de Zweedse federatie.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 61-jarige Andersson nam in 2016 over na het EK en loodste Zweden vervolgens naar de kwartfinales op het WK in Rusland en de achtste finales op EURO 2020. Op het WK van eind vorig jaar in Qatar waren ze er niet bij en intussen dreigt het land zich voor de tweede keer op rij niet te plaatsen voor een groot toernooi. Na onder meer een 0-3 nederlaag tegen de Rode Duivels, staan ze met zes punten pas op de derde plaats in groep F, op zeven punten van België en Oostenrijk, die de leidersplaats delen. Enkel de top twee plaatst zich rechtstreeks voor Duitsland. Zijn contract loopt nog tot en met het EK, maar bij mislopen van de kwalificatie wordt het vroegtijdig stopgezet. Dat werd zo overeengekomen bij de verlenging van de overeenkomst in 2020.

Zeker na de 1-3 thuisnederlaag van enkele weken geleden tegen Oostenrijk ziet het er niet goed uit voor Zweden, dat over twee weken naar Brussel afzakt. Andersson gelooft er echter naar eigen zeggen nog steeds in. "Mijn enige doel is de kwalificatie voor het EK", zegt hij. "Er zijn deze herfst nog drie interlands te spelen en dus kan het nog. Maar ik weet dat er na de nederlaag tegen Oostenrijk vraagtekens geplaatst zijn bij mijn functioneren en hiermee wil ik voor iedereen duidelijkheid brengen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top