Titelverdedigster Elise Mertens heeft kwalificatie voor dubbeltoernooi van Cancun op zak

Sport | Elise Mertens is met haar Australische partner Storm Hunter zeker van deelname aan de prestigieuze WTA Finals in het Mexicaanse Cancun (29 oktober - 5 november). Dat bevestigt de WTA, de overkoepelende organisatie in het vrouwentennis, maandag op zijn website.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 27-jarige Mertens zal op het met 9 miljoen dollar gedoteerde toernooi, waaraan alleen de acht beste duo's van het seizoen mogen deelnemen, haar titel van 2022 verdedigen. Die behaalde ze eind vorig jaar in het Texaanse Fort Worth aan de zijde van de Russische Veronika Kudermetova.

Dit jaar startte de Limburgse het seizoen met Storm Hunter als nieuwe vaste partner. Ze wonnen samen de WTA 1.000-toernooien in Rome en Guadalajara en bereikten de finale op Wimbledon. Mertens heroverde onlangs ook de eerste plaats op de wereldranking van het dubbel. Het wordt haar vijfde opeenvolgende deelname aan de WTA Finals. Voor Storm Hunter, nummer twee op de ranking, is het de eerste keer.

De WTA bevestigde maandag ook dat de Amerikaanse Jessica Pegula zowel voor het enkel- als het dubbel gekwalificeerd is. In het dubbel zal ze een duo vormen met haar landgenote Coco Gauff. Die was al langer zeker van kwalificatie in het enkel, net als de Wit-Russische Aryna Sabalenka, de Poolse Iga Swiatek en de Kazachse Elena Rybakina.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top