Wout van Aert geniet van eindeseizoenszege in de Coppa Bernocchi: "Nu nog twee wegwedstrijden te gaan"

Wielersport | Grote opluchting bij het Italiaanse organisatiecomité toen Wout van Aert maandag als eerste over de eindmeet van de Coppa Bernocchi reed. Ze kregen hun gedroomde winnaar. Een nieuwe zege voor Jumbo-Visma, de 64e dit seizoen. Van Aert kreeg in de kopgroep van negen de steun van ploeggenoten Jan Tratnik en Tiesj Benoot en was achteraf zichtbaar opgelucht.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het doet deugd het zegegebaar nog eens te kunnen maken nadat ik er enkele keren heel dichtbij was, maar het toen niet kon afmaken", gaf Van Aert mee aan de finish. "Vandaag lukte het dus wel, en dit na een heel mooie ploegprestatie."

"Dit is er eentje voor de mensen die steeds in mij zijn blijven geloven", ging hij verder. "Dat zijn mijn familie, mijn trainer en natuurlijk het hele team. Er stonden hier zes ploegmakkers aan de start die er echt wel in geloofden. Ze zijn er vol voor gegaan. Als je dan hun werk kan afmaken, dan hou je daar een goed gevoel aan over. Ik rijd nu nog twee wedstrijden op de weg. Morgen staat Tre Valli Varesine op mijn programma en dan nog donderdag de Gran Piemonte. Dan zit mijn wegseizoen erop. De focus ligt nu nog op die wedstrijden alvorens ik de koersfiets even opberg. Volgend seizoen wil ik me blijven ontwikkelen en verbeteren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top