Bondsparket wil Lierse-spelers Poelmans en De Bruyn meerdere speeldagen aan de kant

Challenger Pro League | Het Bondsparket heeft maandagmiddag zijn schorsingsvoorstellen bekendgemaakt voor Joeri Poelmans en Alexandre De Bruyn, allebei spelers van Lierse Kempenzonen. Poelmans riskeert drie wedstrijden aan de zijlijn en één match schorsing met uitstel, na een zware 'schaar'. De Bruyn riskeert vier wedstrijden schorsing, waarvan twee met uitstel, voor een slag in het gezicht van een tegenstander.

Door Belga

Deel dit nieuws

Lierse Kempenzonen viel na 21 minuten bij RSCA Futures (eindstand 3-3) al met tien man. Alexandre De Bruyn kreeg na een fout een lichte duw van Anderlecht-speler Engwanda en "reageerde als door een wesp gestoken", aldus het Bondsparket. De twee kwamen hoofd tegen hoofd te staan, waarop De Bruyn met zijn platte rechterhand in het gezicht van Engwanda sloeg. Genoeg voor rood, op zijn weg van het veld herhaalde De Bruyn een dergelijke beweging.

Voor het Bondsparket was er geen - is er eigenlijk nooit - aanleiding voor dergelijk "onsportief gedrag". Omdat de 28-jarige verdediger alleen in een redelijk ver verleden disciplinair gekend was, gunde het bondsparket hem twee dagen schorsing met uitstel. Zijn boete bedraagt, indien aanvaard, 1.500 euro.

In de 58e minuut volgde de tweede rode kaart voor de bezoekers. Bij 2-2 pakte Joeri Poelmans uit met een gemene schaartackle op Mohamed Bouchouari. Voor scheidsrechter Jordy Vermeire was dat een tackle met "hoge intensiteit en buitensporige kracht", het bondsparket volgde hem en zag dat Poelmans de bal ook niet had. Zo'n tackle had volgens het Bondsparket een zware blessure tot gevolg kunnen hebben.

Omdat Poelmans wel nog een gunstig disciplinair verleden had, werd één wedstrijd met uitstel opgelegd. Hij zal ook 1.750 euro boete moeten betalen. Als Lierse en spelers de schorsingen niet aanvaarden, worden hun dossiers dinsdag voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal behandeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top