Wout van Aert sprint naar de zege in Italië

Wielersport | Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft maandag in Italië de 104e editie van de Coppa Bernocchi (1.Pro) op zijn naam geschreven. Van Aert was na 186,65 km tussen Parabiago en Legnano de snelste in een sprint met een kleine kopgroep. Hij kreeg op het podium het gezelschap van de Italianen Vincenzo Albanese (Astana Qazaqstan) en Andrea Bagioli (Soudal Quick-Step).

Door Belga

Deel dit nieuws

Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) probeerde op 3,5 km van de aankomst even alleen weg te rijden. Hij deed nadien de leadout voor Van Aert en werd zelf zesde.

Het is voor Van Aert zijn vijfde zege van het seizoen. Hij won eerder de E3 Prijs, het BK tijdrijden en een rit en het eindklassement in de Ronde van Groot-Brittannië.

Op de kampioenschappen grossierde hij eens te meer in dichte ereplaatsen. In augustus veroverde hij in Glasgow zilver in de wegrit van het WK, in de tijdrit werd hij vijfde. Eind september werd hij derde (tijdrit) en tweede (wegrit) op het EK rond de VAM-berg.

Van Aert volgt op de erelijst van de Coppa Bernocchi de Italiaan Davide Ballerini op. In 2021 was Remco Evenepoel de beste in Noord-Italië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top