Van Avermaet wil in Binche-Chimay-Binche en Parijs-Tours "in schoonheid afsluiten"

Wielersport | Greg Van Avermaet staat voor de laatste week in zijn professionele wielercarrière. De 38-jarige renner van AG2R komt dinsdag aan de start van Binche-Chimay-Binche, vooraleer hij zondag na Parijs-Tours, waar hij in 2011 al eens won, de remmen definitief dicht knijpt.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dat worden natuurlijk speciale koersen voor mij, maar het blijft wielrennen en eens ik aan de start verschijn, wil ik altijd winnen", vertelde de olympische kampioen van 2016 aan de vooravond van zijn laatste koers in België. "Begin dit jaar was ik er nog niet zeker van dat ik aan mijn laatste seizoen begonnen was, maar naarmate de maanden verstreken, is de beslissing genomen. Ik beleef nog veel plezier op de fiets, maar de resultaten volgen niet en dat zal gezien de leeftijd ook niet meer verbeteren. Na het klassieke voorjaar heb ik de knoop uiteindelijk definitief doorgehakt."

Het is ook een symbolisch afscheid voor onze landgenoot. "In Tours won ik in 2011 mijn eerste klassieke koers. Dat laatste rugnummer en hesje worden dus wel speciaal voor mij. Maar ik kan tevreden terugblikken op een mooie carrière en in schoonheid afsluiten."

Sinds 2021 komt Van Avermaet voor AG2R-Citroën uit. Zijn hoogdagen beleefde hij in de BMC-kleuren. "Vooral mijn olympische titel in 2016 zal me altijd bijblijven, alsook het seizoen in 2017, toen ik op nummer een stond in de UCI-ranking. Ik heb hele mooie koersen gewonnen."

Wat er nu zal volgen, weet Van Avermaet nog niet. "Ik wil eerst wat tijd spenderen met mijn familie en van het leven genieten. In oktober neem ik deel aan een triatlon in Girona en een maand later maak ik een ronde op hoogte in Peru. Allemaal voor het plezier. Ik ben er zeker van dat ik in de sport, in het wielrennen, actief zal blijven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top