Bondsparket wil Bonsu Baah één speeldag aan de kant voor "intentionele slag"

Jupiler Pro League | Voor het Bondsparket zou Racing Genk-aanvaller Christopher Bonsu Baah één wedstrijd aan de kant moeten blijven na zijn rode kaart tegen Westerlo zondag. Naast de effectieve schorsing wil de bondsprocureur ook twee speeldagen schorsing met uitstel en 2.500 euro boete. Voor het Bondsparket is de actie van Bonsu Baah een "doelbewuste slaande beweging met de rechterarm".

Door Belga

Deel dit nieuws

De jonge Ghanese flankaanvaller werd door scheidsrechter Wesli De Cremer in de extra tijd van de eerste helft tegen Westerlo van het veld gestuurd. De Cremer schreef in zijn verslag dat Bonsu Baah na een trekfout van tegenstrever Thomas Van den Keybus "zich wapende en een slaande beweging naar achteren, richting het aangezicht van de tegenstrever" inzette en vond een uitsluiting noodzakelijk. Bonsu Baah reageerde na zijn kaart ontzet, na de wedstrijd reageerden beide coaches met ongeloof op de rode kaart.

Het Bondsparket is echter formeel in de stelling dat Bonsu Baah opzettelijk fysiek wangedrag pleegde en dus rood verdiende. "Baah wist zeer goed waar zijn tegenstrever zich bevond - vermits deze laatste hem kort ervoor bij het truitje vasthield - en had moeten weten dat hij zijn tegenstrever zou raken door deze opwaartse slag", aldus het bondsparket. Dat de aanvaller zich wilde lostrekken en zo de beweging met zijn arm maakte, is voor het parket niet waar. Het brengt ook bij dat Bonsu Baah net ervoor ook het truitje van Van den Keybus vasthad.

Omdat Bonsu Baah dit seizoen al eens uitgesloten werd - een controversiële dubbele gele kaart tegen Anderlecht - zag het Bondsparket geen gunstig disciplinair verleden bij de 18-jarige Ghanees. Daardoor is een straf met volledig uitstel niet mogelijk. Als Genk en Bonsu Baah niet akkoord gaan met het schorsingsvoorstel, wordt het dossier dinsdag voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal behandeld.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top