Bayern in Kopenhagen op jacht naar alweer een CL-record

UEFA Champions League | Bayern München staat dinsdagavond (21u) op de tweede speeldag in groep A van de Champions League voor de verplaatsing naar de Deense landskampioen FC Kopenhagen. Als Bayern in de Deense hoofdstad niet verliest, zijn ze buitenshuis achttien groepswedstrijden op rij ongeslagen. Momenteel delen ze het record van zeventien stuks met FC Barcelona (2006-2012).

Door Belga

Deel dit nieuws

De laatste keer dat de Rekordmeister op verplaatsing verloor in de groepsfase van het kampioenenbal, was in september 2017 op bezoek bij Paris Saint-Germain. Bayern ging toen met 3-0 onderuit, een nederlaag die het einde betekende van toenmalig coach Carlo Ancelotti bij de Beierse grootmacht.

Die nederlaag in Parijs was tot nu toe ook de laatste voor Bayern in de groepsfase. Sindsdien zijn ze 35 wedstrijden ongeslagen en daarmee zijn ze alleen recordhouder. Van die 35 duels werden er liefst 32 gewonnen. Drie keer kwam er een gelijkspel uit de bus.

De laatste veertien wedstrijden werden allemaal gewonnen en ook dat is een Champions League-record. De laatste keer dat Bayern punten liet liggen in de groepsfase, was een 1-1 gelijkspel tegen Atlético Madrid in december 2020.

Zesvoudig Europacup I- en Champions League-winnaar Bayern begon twee weken geleden zijn campagne met een 4-3 thuiszege tegen een krasselend Manchester United, terwijl Kopenhagen een 2-2 gelijkspel afdwong tegen het Galatasaray van Dries Mertens. In twaalf voorgaande Europese duels konden de Denen nog nooit winnen van een Bundesliga-team.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top