Belgische vrouwenploeg staat voorlopig achtste in kwalificaties teamcompetitie op het WK turnen

Sport | De Belgische vrouwenploeg heeft de kwalificaties van de teamcompetitie op het wereldkampioenschap turnen in Antwerpen maandag afgesloten met 151,662 punten. Daarmee is België voorlopig achtste op tien landen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er volgen later op de dag nog veertien landen. Een plaats in de top 12 levert een ticket op voor de Olympische Spelen van volgend jaar (op voorwaarde dat de VS, Canada en Groot-Brittannië ook de top 12 halen). Een top 15 is goed voor een individuele quotaplaats voor Parijs. De beste acht landen strijden woensdagavond in het Sportpaleis om de WK-medailles. Later in de week staan ook de individuele allroundfinale en de toestelfinales op het programma.

België trad aan in de vierde van tien subdivisies. Maellyse Brassart (alleen vloer en brug), Fien Enghels, Jutta Verkest, Erika Pinxten en Margaux Dandois verdedigden de kleuren van het thuisland. Het team moet het zoals bekend doen zonder sterkhouders Nina Derwael (schouderblessure) en Lisa Vaelen (klierkoorts).

Erika Pinxten staat allround voorlopig 23e (met 49,832 punten), net voor Margaux Danois (49,465 punten). De beste 24, met een maximum van twee gymnastes per land, werken de allroundfinale af. Voor toestelfinales (top 8) komen waarschijnlijk geen Belgen meer in aanmerking.

De Amerikaanse turnsters, met superster Simone Biles voorop, leiden de dans na de vier onderdelen (sprong, brug, balk, vloer) met 171,395 punten, gevolgd door Groot-Brittannië (166,130 punten) en Italië (162,230 punten).

De Belgische mannenploeg werd afgelopen weekend vijftiende in de kwalificaties en greep zo naast een olympisch ticket. De top 15 leverde wel een niet-nominatieve plaats op voor Parijs. Daarnaast kwalificeerde Luka Van den Keybus zich (nominatief) dankzij zijn resultaat in de allroundcompetitie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top