Florian Sénéchal zet zijn carrière verder bij Arkéa-B&B Hotels

Wielersport | Florian Sénéchal rijdt de volgende twee seizoenen voor Arkéa-B&B Hotels. Het Franse WorldTour-team bevestigde maandag de komst van de dertigjarige Fransman. Die maakt de overstap van Soudal Quick-Step.

Door Belga

Deel dit nieuws

De fusiegesprekken tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma zijn niet van belang voor Sénéchal. Hij heeft zijn nieuwe ploeg al beet. De Franse hardrijder trekt op 1 januari 2024 opnieuw de grens over. Na zes seizoenen bij de Wolfpack is Arkéa, met nieuwe co-sponsor B&B Hotels, zijn volgende bestemming.

Sénéchal kwam begin 2018 toe bij het team van Patrick Lefevere. Die had hem overgenomen van Cofidis, nadat hij eerder al voor de jongerenploeg van Quick-Step had gereden.

Op zijn palmares prijken vijf profoverwinningen. Hij was de beste in Le Samyn (2019), de Druivenkoers (2020), een rit in de Vuelta (2021) en de Primus Classic (2021). Vorig jaar pakte hij ook de Franse titel op de weg.

Bij Arkéa-B&B Hotels moet hij een belangrijke rol gaan spelen in de sprinttrein van Arnaud Démare, die op 1 augustus al de overstap maakte van Groupama-FDJ.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top