Ticketverkoop EK 2024 gaat dinsdag van start

Voetbal | De UEFA start dinsdag met de ticketverkoop voor het EK voetbal van volgend jaar in Duitsland (14 juni-14 juli 2024). Zo'n 1,2 miljoen tickets worden op de markt gebracht. De goedkoopste kaarten kosten 30 euro, de duurste 1.000 euro (enkel voor de finale).

Door Belga

Deel dit nieuws

Tussen 3 en 26 oktober zullen de eerste 1,2 miljoen tickets, op een totaal van 2,7 miljoen tickets, beschikbaar worden gesteld. Fans kunnen vanaf dinsdag hun account aanmaken op het officiële ticketplatform van de UEFA. De tickets worden door middel van loterij toegewezen. Elke persoon die zich aanmeldt, heeft dezelfde kans op succes.

Na de loting voor het eindtoernooi op 2 december in Hamburg zullen, in samenwerking met de nationale bonden, nog eens 1 miljoen tickets te koop worden aangeboden aan de fans van deelnemende landen. Een kleiner laatste gedeelte van de kaarten wordt nog in omloop gebracht na de barragewedstrijden, die de laatste EK-deelnemers aanduiden tussen 21 en 26 maart 2024.

Voor de verzamelaars van papieren tickets is er slecht nieuws. Net als voor het WK in Qatar vorig jaar zullen de tickets uitsluitend digitaal verkrijgbaar zijn.

Fans kunnen maximaal vier tickets per wedstrijd aanvragen. Je kan als supporter voor slechts voor een wedstrijd per dag kaarten kopen. Dat was anders voor het WK in Qatar.

In totaal worden zo'n 270.000 kaarten te koop aangeboden voor 30 euro. Een miljoen tickets kosten minder dan 60 euro. Voor een ticket voor de finale heb je minstens 95 euro nodig. De duurste finaletickets kosten 1.000 euro.

De tien speelsteden van het EK in Duitsland zijn Berlijn, Keulen, München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart en Düsseldorf. Er nemen 24 ploegen deel, die in totaal 51 wedstrijden afwerken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top