Marianne Vos duikt niet het veld in komende winter

Wielersport | Marianne Vos zal komende winter geen veldritten afwerken. Dat maakte ze zondag bekend op sociale media. De 36-jarige Nederlandse onderging eind augustus een operatie aan een liesslagader. Vijf weken na de ingreep kon ze de fietstrainingen hervatten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vos moest vijf weken rust inbouwen. Dat gaf haar de gelegenheid een plan op te stellen voor volgend seizoen, samen met haar nieuwe coach Rutger Tijssen. "Het eerste doel is een solide basis liggen. Dat betekent dat er geen veldritten gepland staan", legde de Nederlandse alleskunner uit.

Vorig seizoen was het crossseizoen ook al geen voltreffer voor de renster van Jumbo-Visma. Ze werkte tien crossen af, maar had al last van een vernauwing van de bekkenslagader en kon enkel in Kortrijk winnen. Haar wereldtitel verdedigde ze in Hoogerheide niet.

Vos kwam voor het laatst in actie tijdens de WK-wegrit in Glasgow op 13 augustus, waar ze 47e werd op ruime afstand van wereldkampioene Lotte Kopecky. Daarvoor reed ze de Tour de France Femmes en de Giro Donne. In beide rittenkoersen greep ze nipt naast ritwinst. Tijdens de Vuelta, begin mei, won Vos wel twee etappes.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top