Fransman Sarrou wint voorlaatste wereldbekermanche mountainbike crosscountry, Pidcock rijdt tweemaal lek

Wielersport | De Franse mountainbiker Jordan Sarrou heeft zondag in het Amerikaanse Snowshoe de voorlaatste manche van de Wereldbeker mountainbike crosscountry gewonnen. Wereldkampioen Tom Pidcock moest na twee lekke banden tevreden zijn met de vijfde plek.

Door Belga

Deel dit nieuws

In een wedstrijd waarin lekke banden een belangrijke rol speelden, gingen in de slotronde drie renners naar de leiding: de Zwitsers Marcel Guerrini en Nino Schurter, en de Fransman Jordan Sarrou. Guerrini knapte in die slotronde het gros van het werk op, Schurter probeerde daar in de slothectometers van te profiteren, maar het was uiteindelijk oud-wereldkampioen Sarrou die naar de zege sprintte voor Schurter en Guerrini.

Tom Pidcock leek halfweg wedstrijd de dominante factor te gaan worden, maar net toen hij de koers probeerde open te breken reed de Brit op korte tijd tweemaal lek. Ondanks een sterke remonte moest de olympische en wereldkampioen uiteindelijk met de vijfde plek tevreden zijn. De Belg Jens Schuermans finishte als negentiende, Belgisch kampioen Pierre de Froidmont als 43ste. De Braziliaan Henrique Avancini, regerend wereldkampioen op de lange afstand, nam op zijn 34ste afscheid van het mountainbiken met een 25ste plek.

De Wereldbeker mountainbike eindigt komend weekend met de klassieke manche in het Canadese Mont-Sainte-Anne. Tienvoudig wereldkampioen Nino Schurter begint aan die wedstrijd als leider in het wereldbekerklassement.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top