Liverpool wil "menselijke fout" van VAR in duel tegen Tottenham grondig onderzoeken

Premier League | Bij Liverpool zindert de woede na de verloren 2-1 competitiewedstrijd van zaterdag tegen Tottenham nog na. Vooral de ten onrechte afgekeurde treffer van Luis Diaz zit de Reds hoog. In een statement op zijn website vraagt de club om "een evaluatie in volledige transparantie".

Door Belga

Deel dit nieuws

Diaz bracht Liverpool zaterdag na 34 minuten op voorsprong in Londen. De treffer van de Colombiaanse aanvaller werd door de wedstrijdleiding echter afgekeurd vanwege buitenspel. Dat bleek onterecht. De VAR had moeten tussenkomen, maar deed dit niet. Na afloop gaf scheidsrechtersvereniging PGMOL de fout toe, maar dat volstaat niet voor Liverpool. De club wil alle "beschikbare opties" onderzoeken.

De PGMOL zette de betrokken videoscheidsrechters intussen voorlopig aan de kant. VAR Darren England was zondag voorzien in Nottingham Forest-Brentford, maar werd vervangen. Dat geldt ook voor assistent-VAR Dan Cook, die maandagavond nog zou assisteren bij Fulham-Chelsea.

"We begrijpen dat scheidsrechters onder grote druk werken, maar de VAR zou die druk juist moeten verlichten en niet verergeren", reageerde Liverpool. "Het is jammer dat de VAR onvoldoende tijd kreeg om het doelpunt te beoordelen. Daardoor is een foute beslissing genomen. Dat dergelijke tekortkomingen meteen gecategoriseerd worden als menselijke fouten is voor ons onaanvaardbaar. De juiste uitkomsten zullen moeten worden vastgesteld door een evaluatie, in volledige transparantie. We zullen intussen alle beschikbare opties verkennen. Er is duidelijk nood aan verder onderzoek en oplossingen."

Liverpool beëindigde de partij met negen spelers na rode kaarten voor Curtis Jones (26.) en Diogo Jota (69.). Een eigen doelpunt van Joel Matip, zes minuten in blessuretijd, bezorgde Tottenham uiteindelijk de overwinning.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top