Thierry Neuville "blij met tweede plaats" in de Rally van Chili

Sport | Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (Hyundai i20) eindigden zondagavond tweede in de Rally van Chili. Voor het Belgische duo was het hun zevende podium van het seizoen. In de WK-tussenstand blijven ze derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een zege in Sardinië. Een derde plaats in de Monte Carlo en de Rally van Zweden en vier keer een tweede plaats: in Mexico, Estland, Finland en nu dus ook in Chili. Na een moeilijk begin vrijdagochtend won Neuville zondag drie van de vier klassementsritten. "Het was een zwaar weekend voor ons", zegt Neuville. "Jammer genoeg moesten mijn twee andere teammaten opgeven. Ik leef mee met beiden, in het bijzonder met Teemu, die bezig was aan een geweldige wedstrijd. We weten allemaal hoe wreed deze sport soms kan zijn. We hebben dat in Griekenland zelf aan den lijve ondervonden."

Begin september moest Neuville in Griekenland een kruis maken over zijn titelambities nadat hij in een put gleed, waarna de ophanging afbrak. "We moesten dit weekend onze job doen. Ondanks een moeilijk begin en enkele problemen hebben we het goed gedaan. We bleven vechten om onze positie te behouden en probeerden ook de aanval in te zetten op de tweede plaats. Het gevolg is dat we hier goede punten hebben gescoord. Het is wel jammer dat de strijd voor het constructeurskampioenschap voorbij is. Maar het was wel leuk om tweede te eindigen en nog eens op het podium te staan. Daar zijn we blij mee."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top