Puck Pieterse verzekert zich in VS van eindwinst in Wereldbeker mountainbike crosscountry

Wielersport | De Nederlandse mountainbikester en veldrijdster Puck Pieterse van het Belgische Alpecin-Deceuninck heeft zich zondag in de voorlaatste wereldbekermanche mountainbike in het Amerikaanse Snowshoe verzekerd van eindwinst. De dagzege ging naar de Oostenrijkse Laura Stigger.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 23-jarige Stigger boekte in Snowshoe haar eerste zege in de Wereldbeker na een lange solo. Ze haalde het met 23 seconden voorsprong op de Franse Loana Lecomte en 32 op de Italiaanse Martina Berta. Er waren geen Belgische deelneemsters in Snowshoe, en ook wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot kwam niet aan de start.

Puck Pieterse had aan een zesde plek genoeg om zich te verzekeren van eindwinst in de Wereldbeker. Haar voorsprong op haar eerste achtervolgster, de Oostenrijkse Mona Mitterwallner, is nu zo groot dat hij volgende week in de slotmanche in het Canadese Mont-Sainte-Anne niet meer kan overbrugd worden.

"Dit is gek", genoot Pieterse van de eindzege. "Ik was vandaag in mijn hoofd constant bezig met het klassement. Er was wat meer druk. Ik ben echt blij dat het is gelukt. Het was te gek om van bij de eerste manche tot de laatste de wereldbekertrui te dragen. Een droomseizoen!"

De amper 21-jarige Pieterse maakte dit jaar haar debuut in de Wereldbeker voor eliterensters. Met overwinningen in het Tsjechische Nove Mesto, het Oostenrijkse Leogang, het Italiaanse Val di Sole en nu ook de eindzege werd dat debuut een enorm succes. Pieterse is de eerste Nederlandse eindwinnares van de Wereldbeker voor elitevrouwen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top