Simone Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

Sport | Simone Biles heeft de Verenigde Staten zondag naar een voorlopige eerste plaats geleid in de landenkwalificatie op het WK turnen in Antwerpen. De 26-jarige Biles gaat na twee van tien subdivisies met 58,865 punten allround ook individueel aan de leiding.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met die score hielp Biles haar land aan 171,395 punten. De Amerikanen doen daarmee ruim beter dan Italië (162,230) en Nederland (161,197). De Belgen komen maandagvoormiddag in actie. Ze doen dat zonder boegbeelden Nina Derwael (schouderblessure) en Lisa Vaelen (klierkoorts),.Het Belgische team bestaat uit Maellyse Brassart, Fien Enghels, Jutta Verkest, Erika Pinxten en Yléa Tollet.

Viervoudige olympisch- en negentienvoudig wereldkampioene Biles is voorlopig ook eerste op de sprong (14,949), de vloer (14,633) en de balk (14,566). Op de sprong pakte ze uit met een nieuw element: een yurchenko met dubbele hoeksalto. Ze is tot nu de enige vrouw die die sprong met een moeilijkheidsgraad van 6,4 punten kan uitvoeren.

Tien jaar geleden maakte Biles haar WK-debuut in Antwerpen. Nu keert ze er terug op het internationale podium nadat ze na de Olympische Spelen van Tokio afstand nam van het turnen om te werken aan haar mentale gezondheid.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top