Team Europa wint 44e editie van de Ryder Cup

Sport | Team Europa heeft zondagnamiddag op de Marco Simone Golf and Country Club nabij de Italiaanse hoofdstad Rome de 44e editie van de Ryder Cup gewonnen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Engelsman Tommy Fleetwood bezorgde Europa het beslissende halve punt waarmee ze op een totaal van 14,5 kwamen, wat zekerheid gaf omtrent de eindzege in het traditionele duel tegen de Verenigde Staten. Uiteindelijk werd afgeklopt op een 16,5-11,5 overwinning. Bij Team Europa zit onze landgenoot Nicolas Colsaerts in de staf als vicekapitein.

De Europese eindzege was zaterdag al zo goed als een feit. Voor de start van de slotdag hadden de Europeanen een voorsprong van vijf punten, terwijl de Amerikanen nog nooit een Ryder Cup konden winnen op Europese bodem als ze met een achterstand aan de singles moesten beginnen. Bovendien werd een achterstand van vijf punten nog nooit overwonnen. De grootste comeback is er een van vier punten. De Amerikanen realiseerden die in 1999 in Brookline, de Europeanen in 2012 in Chicago.

Van de laatste elf edities van de Ryder Cup won Europa er nu acht, in totaal staat de teller op twaalf. De Europeanen hadden wel wat recht te zetten na de historische 19-9 pandoering die ze twee jaar terug toegediend kregen in Whistling Straits. Sinds 1993 verloren de Europeanen niet meer op eigen bodem.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top