Victor Bettendorf wint door Belgische paarden gedomineerde driesterrenjumping in Saint-Tropez, Elisa Strubbe in top tien

Sport | De 32-jarige Luxemburger Victor Bettendorf heeft zondag de Grand Prix van de driesterrenjumping in het Franse Saint-Tropez gewonnen. In een barrage met achttien op 1m55 vormde hij met de elfjarige BWP-ruin Mr. Tac de snelste van tien combinaties die een tweede keer foutloos bleven.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Grand Prix was opvallend Belgisch getint. Van de achttien barrageruiters hadden er dertien een Belgisch paard onder het zadel. Daarvan eindigden er acht in de top tien. De top zes werd volledig door Belgische paarden ingepalmd. De Colombiaan Rene Lopez Lizarazo werd met de BWP-ruin Kheros tweede, de Zweed Peder Fredricson met de Zangersheide-hengst Vroom derde. De 27-jarige Belgische amazone Elisa Strubbe eindigde met Deejay, een negenjarige ruin van Zangersheide, op de tiende plaats.

De andere Belgen haalden de barrage niet. Celine Schoonbroodt-de Azevedo (Deesse) en Jos Verlooy (Nixon) werden met vier strafpunten 21e en 26e. Emilie Conter (Belento) eindigde met acht strafpunten op de veertigste plaats. Zoé Conter (Dawa) en Luiz Felipe Neto de Azevedo (Clinto) gaven op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top