Leider Lommel verslikt zich in RFC Luik

Challenger Pro League | Lommel SK heeft zich zondagnamiddag op de zevende speeldag van de Challenger Pro League laten verrassen door RFC Luik. De nummer een in het klassement verloor met 2-1, zijn tweede nederlaag van het seizoen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Lommel, dat met een 0-1 voorsprong de kleedkamers indook na een doelpunt van de ervaren spits Igor Vetokele (25.). Na de rust liet het zich echter helemaal verrassen door de promovendus, die eerder dit seizoen al knappe overwinningen boekte tegen onder meer Beveren en Oostende. De Luikse thuisploeg kwam terug dankzij Benjamin Lambot (57.) en keerde de situatie ruim tien minuten later helemaal om na een treffer van Adriano Bertaccini (69.). Lommel kwam in het slot nog stevig aankloppen, maar Luik hield de deur gesloten.

Lommel blijft ondanks de nederlaag wel leider in de stand en heeft nog een punt meer dan revelatie Patro Eisden, dat 14 punten telt. RFC Luik klimt dankzij de zege op naar de vijfde plek. Het heeft nu 12 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top