Stuyven reageert uitgelaten na Europese graveltitel: "Pijnlijk lang gewacht op nieuwe zege"

Wielersport | Jasper Stuyven (Lidl-Trek) heeft zondag in eigen streek in Oud-Heverlee de Europese en Belgische titel in het gravelbiken veroverd. Dat was zijn eerste zege in meer dan twee jaar tijd. "Dit doet heel veel deugd", genoot hij volop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na Milaan-Sanremo begin 2021 had Stuyven geen koers meer gewonnen. "Het was pijnlijk lang wachten. Niet altijd even leuk. En het heeft ook wel wat frustratie meegebracht", gaf Stuyven na de periode van droogte toe. Zijn euforie op de streep sprak boekdelen. "Dit is een mooie overwinning en een mooie titel, in eigen streek. Dit doet heel veel deugd."

Leuvenaar Stuyven reed in eigen streek solo naar de zege, ondanks een lekke band eerder in de wedstrijd. "Ik voelde me goed van bij de start, al was ik technisch niet bij de betere renners. Het was een van die dagen waarop ik kon blijven duwen. Ik begon te voelen dat er in de kopgroep naar elkaar gekeken werd, en dat er enkele vermoeide benen bij zaten. Ik vond een goed moment om aan te gaan, bleef gaan, en maakte er een mooie solo van."

Volgende week wordt in het Italiaanse Veneto het wereldkampioenschap gravel afgewerkt, maar daarvoor is Stuyven voorlopig niet voorzien: dezelfde dag is er Parijs-Tours, een Franse eendagskoers. "De ploeg verwacht me in Parijs-Tours, maar je weet nooit wat er in een week kan gebeuren. Misschien kunnen we dat morgen nog eens bekijken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top