RKC-doelman Etienne Vaessen bij kennis naar ziekenhuis gebracht

Eredivisie | Doelman Etienne Vaessen van RKC Waalwijk is zaterdag in de slotfase van het duel met Ajax gereanimeerd op het veld. Dat gebeurde na een botsing met aanvaller Brian Brobbey van de bezoekers. Vaessen was even bewusteloos en is inmiddels weer bij kennis en naar een ziekenhuis gebracht.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vaessen raakte in de 84e minuut geblesseerd. Ajax leidde op dat moment met 2-3 in Waalwijk. De wedstrijd werd definitief gestaakt omdat sommige spelers van RKC niet meer in staat waren om verder te spelen. De Nederlandse voetbalbond moet nu beslissen wat er met de ontmoeting gaat gebeuren.

Brobbey leek de bal niet helemaal goed aan te nemen. In een poging nog te scoren, raakte de spits de keeper van RKC op zijn linkerslaap. Vaessen was meteen bewusteloos en veel van zijn medespelers reageerden geschokt. Sommige voetballers lieten hun emoties de vrije loop. Ze raakten nog meer in paniek toen Vaessen werd gereanimeerd.

Dat gebeurde wellicht uit voorzorg. "Hij reageerde niet en het medische protocol luidt dan om dan over te gaan tot reanimeren", legt RKC-directeur Frank van Mosselveld uit. "Het positieve was dat hij op het veld alweer bijkwam. Vervolgens is hij in de kleedkamer behandeld en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Daar worden nu allerlei scans uitgevoerd, laten we hopen dat die positief zijn. Hij was weer aanspreekbaar, maar wist totaal niet wat er gebeurd was."

Het voorval had veel impact op de spelers. "Vooral de spelers die dicht in zijn buurt stonden, braken op het veld. Bij andere spelers gebeurde dat pas toen ze naar binnen gingen. Je kan je voorstellen dat dit een enorme impact heeft. Ook al was hij weer bij, doorspelen had geen zin. Het is heftig wat we allemaal hebben gezien. De schrik zat er flink in."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top