Lierse sprokkelt met negen een punt tegen RSCA Futures, Seraing wint van Francs Borains

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen heeft zaterdagavond op de zevende speeldag in de Challenger Pro League 3-3 gelijkgespeeld op bezoek bij RSCA Futures, de beloftenploeg van Anderlecht.

Door Belga

Deel dit nieuws

De bezoekers beëindigden de wedstrijd met negen, na rode kaarten voor Alexandre De Bruyn (22.) en Joeri Poelmans (58.). Toen Lierse met een man minder kwam te staan, stond het al 1-0 voor de thuisploeg dankzij een treffer van Nilson Angulo (11.). De Lierenaars toonden echter veerkracht en na treffers van Obbi Oulare (34.) en Viktor Boone (41.) kwam ze voor rust zelfs nog op voorsprong, in de blessuretijd van de eerste helft zorgde Lilian Vergeylen voor de gelijkmaker voor RSCA Futures.

Na de pauze leek het kalf verdronken toen Poelmans vlak voor het uur met rood van het veld moest en Lucas Lissens paars-wit na 86 minuten op voorsprong trapte: 3-2. Diep in de blessuretijd zorgde een owngoal van Nail Moutha-Sebtaoui voor een puntendeling: 3-3. Met vijf punten uit zeven wedstrijden blijft Lierse op de voorlaatste plaats, vlak achter RSCA Futures, dat één puntje meer telt. De beloften van Standard sluiten de rij met drie punten uit zes wedstrijden.

Seraing won dan weer een Waalse derby op het vlak van promovendus Francs Borains met 0-2. Edouard Soumah-Abbad opende na 49 minuten de score voor de Metallo's, op het uur zete Noah Solheid de 0-2 eindstand op het bord. Met elk negen punten staan beide teams intussen op een gedeelde zevende plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top