Belgische turners zijn na vier van zes subdivisies elfde op het WK turnen

Sport | De Belgische mannenploeg staat na vier van zes subdivisies op de elfde plaats op het WK turnen in Antwerpen. Luka Van den Keybus, Maxime Gentges, Noah Kuavita en de tweelingbroers Glen en Nicola Cuyle sprokkelden 245,094 punten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Japan gaat voorlopig aan de leiding met 258,228 punten, voor de Vrenigde Staten (254,628) en Groot-Brittannië (254,193). Zestien landen werkten hun kwalificatie al af, zondag komen er nog eens acht in actie. Voor een plaats in de finale was top acht nodig, maar het doel van de Belgen was top twaalf, wat een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs zou opleveren.

Geen van de Belgen kon zich voor een toestelfinale plaatsen. Luka Van den Keybus maakt met 80,798 punten en een voorlopig 21e plaats wel nog kans op een allroundfinale; Die wordt geturnd met 24 gymnasten, met een maximum van twee per land.

De Belgische vrouwen, zonder boegbeelden Nina Derwael (schouderblessure) en Lisa Vaelen (klierkoorts), werken hun kwalificaties in de teamcompetitie maandagvoormiddag af.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top