Leipzig moet ondanks doelpunt en assist van Openda draw toestaan tegen Bayern

Bundesliga | De topper van de zesde speeldag in de Bundesliga tussen RB Leipzig en landskampioen Bayern München heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd: 2-2. In de Red Bull Arena gaf de thuisploeg na rust nog een 2-0 voorsprong uit handen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Loïs Openda opende na 20 minuten de score. De Rode Duivel werkte een lange run alleen voor doelman Sven Ulreich perfect af: 1-0, voor Openda de vierde treffer van het seizoen. Zes minuten later kopte hij een hoekschop perfect terug tot bij Castello Lukeba, die de Red Bull Arena met de 2-0 helemaal liet ontploffen.

Leipzig leek zo op weg naar de zege, maar liet zich na rust toch nog ringeloren door de Rekordmeister. Harry Kane zorgde na 57 minuten van op de stip voor de aansluitingstreffer, twintig minuten voor affluiten lukte Leroy Sané de gelijkmaker. Openda werd in de slotfase nog naar de kant gehaald.

Vanwege de puntendeling laat RB Leipzig een gedeelde tweede plaats in de Bundesliga liggen. Met dertien punten staan ze op de vijfde plaats. De leiding is in handen van het Bayer Leverkusen van Victor Boniface. Zij tellen één punt meer dan het verrassende Stuttgart. Bayern is met veertien punten samen met Borussia Dortmund gedeeld derde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top