Tadej Pogacar kan leven met tweede plaats in de Ronde van Emilië: "Dit doet beste verhopen voor komende koersen"

Wielersport | Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) moest zaterdag in de Ronde van Emilië genoegen nemen met de dichtste ereplaats. Andermaal. Vorig jaar was de Spanjaard Enric Mas te sterk voor de 25-jarige Sloveen. Nu was zijn landgenoot Primoz Roglic net iets sneller.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik word elk jaar een beetje beter in deze koers. Ik kom alsmaar dichter bij de overwinning maar het is voorlopig nog niet gelukt hier te winnen. Net als vorige editie moet ik tevreden zijn met de tweede plaats. Spijtig genoeg. Ik had hier zeker graag gewonnen maar er was er eentje beter. Ik kende een goede dag en met de ploeg hebben we een goede prestatie neergezet", stelde Pogacar na de finish.


Primoz Roglic ging aanvallen in de laatste 350 meter. Pogacar deed dat in de laatste kilometer maar geraakte niet weg. "Primoz Roglic was vandaag duidelijk de betere. Hij slaagde erin weg te sprinten van ons. Ik nam een slechte beslissing om zo vroeg al te beginnen aanvallen. Mijn versnelling zette ik van veel te ver in en daardoor viel ik in de laatste honderden meters volledig stil."

"Maar zoals ik reeds zei word ik alsmaar beter in deze Ronde van Emilië. Eerst slaagde ik er niet in aan te komen. Vorige keer werd ik tweede maar beet ik mijn tanden stuk op Enric Mas en had ik geen versnelling meer in huis op de laatste klim. Dat was nu dus anders. De benen voelen echt wel goed en dat doet het beste verhopen voor de komende koersen die ik nog afwerk", verduidelijkte Pogacar. De tweevoudige Tourwinnaar start dit seizoen nog in de Tre Valli Varesine, dinsdag, en zaterdag in de Ronde van Lombardije.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top