Anderlecht pakt volle buit in Eupen

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht heeft zaterdagnamiddag op de negende speeldag in de hoogste voetbalklasse met 1-3 gewonnen op het veld van Eupen. Paars-wit komt daarmee naast leider AA Gent bovenin de stand met 18 punten, al speelden de Buffalo's wel een match minder. Eupen blijft als elfde hangen in de buik van het klassement.

Door Belga

Deel dit nieuws

Anderlecht wilde aan de Kehrweg na drie opeenvolgende draws weer aanknopen met de zege. Coach Riemer moest na de topper tegen Club Brugge (1-1) noodgedwongen wel een aantal wissels doorvoeren. De geblesseerden Delaney, Amuzu en Dolberg werden vervangen door Diawara, Vazquez en Dreyer. Die laatste bezorgde de bezoekers een droomstart. De Deense winger opende na amper een halve minuut de score met een gekruist schot in de verste hoek.

Het was het startsein voor een openingsfase waarin een fel Anderlecht de wet dicteerde, maar Eupen af en toe kon tegenprikken. Zo liet Nuhu oog in oog met Schmeichel, die opnieuw de voorkeur kreeg op Dupé, een wenkende mogelijkheid liggen. Gaandeweg zakte het tempo en de kansen waren schaars, maar in de 38e minuut mocht de thuisaanhang plots toch juichen. Isaac Nuhu zette zijn misser van de beginfase recht door met een knappe halve omhaal gelijk te maken.

Na de pauze kabbelde de wedstrijd verder tot een beter Anderlecht in de 67e minuut opnieuw op voorsprong klom. Na goed voorbereidend werk van Hazard schoof Eupen-verdediger Paeshuyse de bal onder druk van Vazquez in eigen doel (1-2). Diezelfde Vazquez miste meteen daarna een uitgelezen kans, net als Nuhu aan de overzijde, maar de Argentijn kon in de slotfase toch de 1-3 eindstand vastleggen. Goed voor zijn eerste treffer in het paars-witte shirt.

Anderlecht griste zo een welgekomen driepunter mee uit de Oostkantons. Eupen blijft achter met 0 op 12.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top