Mourinho vreest niet voor zijn job bij krasselend Roma: "Ik ben het probleem niet"

Serie A | Met amper vijf op achttien, enkele dagen geleden nog een kansloze 4-1 nederlaag op het veld van Genoa en een zestiende plaats in de Serie A, is AS Roma beneden alle verwachtingen aan het nieuwe seizoen begonnen in Italië.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na twee degelijke jaren is coach José Mourinho intussen ook in Rome aan zijn beruchte derde seizoen bezig. Bij heel wat van zijn vorige clubs liep het in het derde seizoen onder de Portugees grondig fout. Na twee Europese finales op rij en de veelbesproken komst van Romelu Lukaku, die tot eind dit seizoen gehuurd wordt van Chelsea, waren de verwachtingen nochtans hooggespannen.

"Drie maanden geleden zeiden ze dat het een ramp zou zijn, als ik zou vertrekken. En nu zou ik het probleem zijn?", vroeg de coach zich zaterdag af tijdens het persmoment in de aanloop naar de competitiewedstrijd van zondag in eigen huis tegen Frosinone, op de zevende speeldag in de Serie A. Om een crisis en een supportersopstand te vermijden, pakt Roma dan best de drie punten.

"Ik weet niet wat er over mij gezegd en geschreven wordt. Maar ik weet wel dat ik niet het probleem ben. Achter elke situatie zitten er telkens meerdere factoren. Als we winnen, zeg ik ook niet dat die zege dankzij mij tot stand gekomen is. Hetzelfde geldt voor een nederlaag. Ik ben hier alleen maar om elke dag het beste van mezelf te geven aan de zijde van mijn spelers en de fans."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top