Muzikant Lou Deprijck begraven in Lessen

Muziek | Honderden mensen hebben zaterdag in het Henegouwse Lessen (Lessines) een laatste groet gebracht aan zanger en componist Lou Deprijck (77). De uitvaartdienst was naar het beeld van de man achter wereldhit "Ça plane pour moi" gelardeerd met muziek.

Door Belga

Deel dit nieuws

De begrafenisstoet hield halt voor het huis van Francis "Lou" Deprijck, waarna het gezelschap rond 10.30 uur naar de Sint-Pieterskerk trok. Zijn muzikanten verzorgden er live de muziek. Ook prins Laurent woonde de plechtigheid bij. Even na de middag liep de ceremonie ten einde. De media was discreet aanwezig, naar wens van de familie.

De kist was bedekt met enkele hoeden, een verwijzing naar de stijl van de muzikant die steevast met snor en hoed te zien was. Op het kerkhof moeten een 'reus' en fanfare de kist ontvangen.

Deprijck werd op 11 januari 1946 geboren in Lessen. Hij kende vooral in de jaren 1970 en 1980 grote successen. Zo maakte hij in de jaren 1970 furore als lid van Two Man Sound, samen met Sylvain Van Holmen en Yvan Lacomblez, bijgenaamd Pipou. Bekende hits van het trio zijn onder andere 'Disco samba' en 'Charlie Brown'. In 1978 kwam Deprijck op de proppen met Lou & the Hollywood Bananas, waarmee hij, samen met zijn begeleidende zangeressen, in 1979 met 'Kingston, Kingston' meerdere Europese hitlijsten haalde.

Bij het grote publiek is de Lessenaar wellicht vooral bekend van 'Ça plane pour moi'. Het nummer uit 1977 zorgde nadien voor de nodige polemiek en een jarenlang geschil met Plastic Bertrand, over wie nu de eigenlijke vertolker was van de wereldhit. Deprijck beweerde dat niet Plastic Bertrand, maar hijzelf het nummer had ingezongen, wat in 2010 in een rapport van experts werd bevestigd, al blijft Plastic Bertrand juridisch wel de zanger van 'Ça plane pour moi'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top